Zsalugáter Spaletta Árnyékolás

Zsalugáterek

Ha lamellás árnyékolót keres, zsalugáter a jó választás

Elképzelte már milyen hangulatos lenne otthona a zsalugáter lamellái között átszűrődő halvány fény hatására, miközben a perzselő napsugarak a házon kívül maradnak? Zárja ki otthonából a nyári hőséget és csökkentse téli fűtési költségét zsalugáterek használatával környezetbarát módon, energia felhasználása nélkül! Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve és az előrejelzések szerint is hazánk klímája a jövőben egyre inkább mediterrán jelleget fog mutatni tikkasztóan forró és száraz nyarakkal, melyre Ön már ma felkészülhet. A zsalugáterek már bizonyítottak, nem véletlenül fedik a tőlünk délebbre élők otthonainak nyílászáróit ezek a tradicionális árnyékolók.

Önnek nem feltétlenül kell klímaberendezéseket használnia, otthonát zsalugáterekkel is hűvösen tarthatja. A zsalugáter azonban nem csak nyáron hasznos! A zsalugátereket tudatosan használva a téli fűtési költségeit is csökkenteni tudja azáltal, hogy plusz hőszigetelő réteget képez a nyílászárók előtt. A zsalugáterek ezen hasznos tulajdonságaikon túl azonban mást is tudnak: kiemelik házát a megszokott utcaképből és jelentősen növelik otthona értékét is. Zsalugáteres ablakaival Öné lesz a legszebb ház az utcában és még a szomszédai is irigyelni fogják. Olvassa el részletes termékismertetőnket és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő típust zsalugáter kínálatunkból!

A zsalugáter környezettudatos választás

A zsalugáter fix- vagy mozgatható (állítható) lamellákkal készülő passzív kültéri árnyékoló berendezés, mely ma már készülhet többféle alapanyagból. Legfontosabb előnye, hogy a Nap perzselő sugarainak már a nyílászáró üvegfelülete előtt útját állja, így környezetbarát módon akadályozza meg a beltér nem kívánatos felmelegedését. A zsalugáter elsődleges feladata az árnyékolás, emellett azonban komoly védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben heves esőzés, jégeső, szélvihar vagy hózápor idején. Felhasználási területe igen széles: lakóházak, középületek, nyaralók, vadászházak, horgásztanyák és borospincék árnyékolója és dísze is lehet egyben. A zsalugáterek kizárólag  vörösfenyő alapanyagból készülnek, fix- vagy mozgatható lamellákkal, vizesbázisú vastaglazúr rendszerrel több rétegben felületkezelt kivitelben.

Spaletták

Ha masszív védelemre vágyik, tömör spaletta a megoldás

Sebezhetőnek érzi otthonát az egyre szélsőségesebb időjárás okozta, orkán erejű széllel és jégesővel kísért viharok idején? Jó lenne ilyenkor megóvni és biztonságban tudni nyílászáróit és otthonát valamilyen masszív, a természet erőinek ellenálló szerkezettel? Két külsőleg és formailag eltérő kivitelű, tömör spalettát ajánlok Önnek, melyek mindegyike tökéletesen megfelel a fenti célra. Ez persze nem minden. A spaletták a fizikai védelmen túl rendkívül jó hő- és hangszigetelő képességükkel megőrzik otthona melegét télen és meggátolják túlzott felmelegedését nyáron. Mindezt ráadásul passzív módon, energia felhasználása nélkül, hosszú időn át megbízhatóan. A spaletták amellett, hogy otthona ékességei, megnövelik az ingatlan értékét, legyen az a hagyományokat követő régi vagy modern új típusú épület.

Mi az a spaletta?

A spaletta tömör szerkezetű, passzívkül- vagy beltéri árnyékoló eszköz. Napjainkban leginkább a kültéri típusok elterjedtek, melyek a nyílászárón kívül kerülnek rögzítésre, így gátolva meg az üvegfelület és közvetve a beltér felforrósodását. Ezek a fából készült, árnyékolók nemcsak nyáron, hanem télen is kifejtik áldásos hatásukat rendkívül jó hőszigetelő képességük által. A spalettákat kizárólag Vörösfenyő alapanyagból készítjük felülettel vagy vizesbázisú lazúrrendszerrel több rétegben felületkezelt kivitelben.

Termékeink szakértői munkával készülnek, kiváló alapanyagokból. Vörösfenyő vagy Tölgyfa vagy amit ön választ ki. A gyártás során egyetlen hibát sem hagyunk. A nyílászárók, valamint az ágyak és a bútorok is felületkezeltek. 

Vegye fel velünk a kapcsolatott és érdeklődjön vagy rendelje meg:

Kérlyen árajánlatott!

Kiss Mózes 0630 709 7945

Kiss Zoltán 0630 742 5316

Nyílászárók

Tudta Ön, hogy a házának fűtésére használt energiából 25-30%-ot az ablakokon keresztül veszít el?
Egy átlagos házban a hagyományos ablakokat 3 rétegű üveggel rendelkező, korszerű szerkezetekre cserélve 50 év alatt akár több millió forintot is megtakaríthat. Így a megtakarítás összege akár az ablakok áránál is nagyobb.
Jobban hőszigetelő ablakokkal élettere is komfortosabbá válik – hiszen a jó szigetelésnek köszönhetően az ablaküveg belső felületi hőmérséklete közel azonos lehet a helyiség levegőjének hőmérsékletével. Így az ablak közelében még télen is jól érzi magát.

A fa ablakok hossztoldott – rétegragasztott fából, leginkább borovi fenyőből készülnek. Ezen kívül készülhetnek más, nemesebb fából is, például tölgyfából is, de természetesen ezek drágább alapanyagok. A hossztoldott és rétegragasztott fríznek köszönhetően kiküszöbölhető a fa vetemedése, és mivel rövid darabokból van összeragasztva teljesen görcsmentes.

A fa ablakok falc kiképzése eltér a műanyagtól, úgynevezett dupla falcos, két falc ütközik, így biztosít a régi ablakoknál jobb zárást. A fa ablakoknál két soros gumitömítést alkalmaznak.

A fa ablakokat a műanyaggal ellentétben felület kezelni kell. Ezt normális esetben még szerkezet kész állapotban végzik el, így jut festék oda is, ahova összerakás után már nem.
Ami még nagyon fontos, hogy ilyenkor még nincs benne a vasalat és a gumitömítés, mert ezeknek különösen árt a festék. A festésre többféle felületkezelő rendszereket használnak, melyek többnyire vizes alapúak. A többfajta gyártó miatt megszámlálhatatlan szín létezik.

Fa nyílászáró
A fa nyílászárók esetében az előnyök még a hozzá nem értő, de igényes vásárló számára is elsőre szembetűnők. Minden fa más mintázatának köszönhetően, egyediséget kölcsönöz az ablakoknak és ajtóknak. Természetes anyagok között lakni sokkal jobban hat általános közérzetünkre a mindennapjainkban. A sokak által fának gondolt, préselt pozdorjából készült és fa mintázatú műanyag bevonattal ellátott nyílászáró keret valójában nem fa. Ez a bevonat tartósabbá teszi a fát és kevesebb karbantartást igényel. A gyártók által adott UV álló réteggel évente egyszer kell csak lekezelni (ajánlott tavasszal). A fa nyílászárók talán egyetlen valódi hátránya a műanyaggal szemben az ár. A fából készült ablakok és ajtók bizony drágábbak, mint műanyag testvéreik. Ezért is ajánlott kiválasztásuknál sokkal körültekintőbbnek lenni, mert fa és fa között is vannak különbségek. A rossz minőségű nem jól kezelt fa vetemedhet, nyikoroghat, szorulhat. Minden fa felület megkívánja a rendszeres karbantartást, de mit ér a gondos odafigyelés, ha ablakkeretünkön tegnap még a rigó fütyült. Az ilyen fa hamarosan gyantásodni fog és idővel a gombák is megtelepednek rajta. A jó minőségű fa tömbösített szárított borovi, vagy luc fenyőből készül. A fa hőtágulása rendkívül kicsi, ezért a jó minőségű fa esetében a deformáció által bekövetkező vízszigetelő, hő- és hangszigetelő képesség egy kicsit sem romlik.

Hőszigetelő képesség
Amennyiben elég pénzt és figyelmet szenteltünk a megfelelő minőségű fal hőszigetelésre, kár lenne, ha a nyílászárónkon szökne ki a meleg otthonunkból. Az üvegek hőátbocsátási képességét a W/m2K mértékegységgel (jele U lásd lejjebb) szokták meghatározni. Ez a szám azt mutatja meg, hogy egységnyi felületen adott idő alatt mekkora hőmennyiség képes áthaladni? Értelemszerűen ez a szám minél kisebb, annál jobb a hőszigetelő képesség. Erről az adatról feltétlenül kérdezzük meg a kereskedőt!

Vasalatok
A vasalat az ablak lelke, hiszen ez az alkatrész szenvedi el a legtöbb igénybevételt az évek során. A vasalatnak mindenképpen jó minőségűnek kell lennie, hiszen a megfelelő záródás teszi a nyílászárót jó hő, víz és hangszigetelővé. A vasalat apró részletein múlik lakásunk és értékeink biztonsága, ezért ebben a kérdésben ne vállaljunk kompromisszumot.

Beépítés
A legjobb minőségű nyílászáró sem ér semmit, ha nincs jól beépítve.

A megfelelő minőségű nyílászáró kiválasztására megéri időt és energiát fordítani. Amennyiben jól választjuk meg nyílászárónkat akár 50 évig is problémamentesen élvezhetjük biztonságot adó otthonunk kényelmét és melegét.

Termékeink szakértői munkával készülnek, kiváló alapanyagokból. Vörösfenyő vagy Tölgyfa vagy amit ön választ ki. A gyártás során egyetlen hibát sem hagyunk. A nyílászárók, valamint az ágyak és a bútorok is felületkezeltek. 

Vegye fel velünk a kapcsolatott és érdeklődjön vagy rendelje meg:

Kérlyen árajánlatott!

Kiss Mózes 0630 709 7945

Kiss Zoltán 0630 742 5316

A rejtélyes “U” érték

A rejtélyes U-értékek
Mi az az UG?
Az egyik legfontosabb az UG érték, ami egy angol kifejezés rövidítése (U-value of glass vagyis az üveg U-értéke). Az U-érték a fizikában a hőátbocsátást jelenti, és a nyílászárók esetében leggyakrabban a W/m2K-val fejezik ki. Ez csak elsőre rémisztő, valójában egyszerűen azt jelenti, hogy egységnyi idő alatt egy négyzetméternyi felületen (m2) hány wattnyi (W) energia távozik, ha a külső és a belső hőmérséklet között 1 Kelvin (K) a különbség. Ne aggódjon, nem kell az egészet megjegyeznie: az a lényeg, hogy minél alacsonyabb ez a szám, annál kevesebb hőt enged át a kiválasztott ablaküveg.
Egy ablak esetén messze az üveg a legnagyobb felület, így a legtöbb hő is itt tud távozni. Az UG-érték több módon is csökkenthető:

többrétegű üveggel (2-3 vagy még több)
speciális bevonattal (UV-taszító, fényvisszaverő, stb.)
az üvegtáblák közötti légrés speciális gázzal való feltöltésével (ami a levegőnél rosszabbul vezeti a hőt, pl. argon)

Termékeink szakértői munkával készülnek, kiváló alapanyagokból. Vörösfenyő vagy Tölgyfa vagy amit ön választ ki. A gyártás során egyetlen hibát sem hagyunk. A nyílászárók, valamint az ágyak és a bútorok is felületkezeltek. 

Vegye fel velünk a kapcsolatott és érdeklődjön vagy rendelje meg:

Kérlyen árajánlatott!

Kiss Mózes 0630 709 7945

Kiss Zoltán 0630 742 5316

Megnyitottunk!

Bútorgyártás, konyhabútor, étkező, előszoba, nappali, hálószoba, gyermekbútor, fürdőszoba, gardróbszekrény, irodabútor, iskolabútor, egyedi bútorkészítés. Több éves tapasztalat, minőségi munkák, ingyenes helyszíni felmérés. Egyedi bútorok és nyílászárók gyártása. A bútorok és a nyílászárók anyaga lehet tölgy, dió, cseresznye és fenyő

A Kiss Asztalos Vállalkozás bútorok és nyílászárók gyártásával foglalkozik. Termékeink szakértői munkával készülnek, kiváló alapanyagokból. A nyílászárók, valamint a bútoroknál is vállaljuk a kiszállítást, a beépítést. 

Termékeink szakértői munkával készülnek, kiváló alapanyagokból. Vörösfenyő vagy Tölgyfa vagy amit ön választ ki. A gyártás során egyetlen hibát sem hagyunk. A nyílászárók, valamint az ágyak és a bútorok is felületkezeltek. 

Vegye fel velünk a kapcsolatott és érdeklődjön vagy rendelje meg:

Kérlyen árajánlatott!

Kiss Mózes 0630 709 7945

Kiss Zoltán 0630 742 5316

Nyílászáró Árnékolók (zsalugáter Spaletta) és Bútorgyártás Konyhabútor gyártás méretre igény szerint! Mi megvalósítjuk elképzeléseit!

Termékeink szakértői munkával készülnek, kiváló alapanyagokból. Vörösfenyő Tölgyfa vagy amit ön választ ki. A gyártás során egyetlen hibát sem hagyunk. A nyílászárók, valamint az ágyak és a bútorok is felületkezeltek. 

Vegye fel velünk a kapcsolatott és érdeklődjön vagy rendelje meg:

Kérlyen árajánlatott!

Kiss Mózes 0630 709 7945

Kiss Zoltán 0630 742 5316